米高宅生活字典

宅到某個境界,也是一種生活態度

香港濕地公園一天遊
及一個禮拜之後再舊地重遊

with 3 comments

一次進場 $30,半年通行証 $50,咁度叔的我當然揀半年通行証,而且仲要係咁去,回返本!呢次冇帶微距鏡淨係影風景相,下次就試下帶埋微距,影過夠。先睇相,文字後補。

香港濕地公園

香港濕地公園

香港濕地公園

# 更新:2010-08-22
言出必行,講明要回本,今個禮拜再同 MK 去濕地,又熱又曬下汗水濕透晒我件衫,烈日當空去影花影蟲影雀仔!上次影左一緝毫無特式的濕地公圓必有景點相,今次就黎個隨心所欲、亂影一通。

濕地公園 - 不同角度
影望遠鏡望出去的影像

濕地公園 - 不同角度
模擬瞓起花叢向上望

再去濕地公園
花花,微距花花

再去濕地公園
蟲,愈係核突愈要影得佢大大條

全緝:On Flickr!

Written by bearyung

August 22nd, 2010 at 2:04 am

Posted in Uncategorized

Tagged with

3 Responses to '香港濕地公園一天遊
及一個禮拜之後再舊地重遊'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to '香港濕地公園一天遊
及一個禮拜之後再舊地重遊'.

  1. 花影得好靚!!!

    好心你,咪成日影草影花,得閒搵個人影下啦!再唔係,約埋mk參加那些「娜姐和你一起去盤龍峽」啦!

    aggie

    25 Aug 10 at 1:46 am

  2. 娜姐和你一起去盤龍峽…. 那我們豈不是變成那些旺角專業懵伯或動漫節合法遊蕩的龍友?不過如果娜姐請我去盤龍峽,我會考慮考慮。

    bearyung

    25 Aug 10 at 11:54 pm

  3. […] 攝影技術差的人(像是我)就喜歡抱怨這個那個沒完沒了,之前濕地公園賴沒帶腳架影得不爽,然後就是塔門那次陽光太兇太猛沒有半分留情,影出來的全都爆光了失去了層次缺少了寫意的感覺。上回出尖沙咀影城市燈光影路人甲乙丙,則是器材太遜半路出家,影影吓掛掉了還害我背著那幾條水喉通般的腳架上上落落,有得睇冇得用也。 […]

Leave a Reply